Alla inlägg den 1 juni 2008

Av Marie - 1 juni 2008 20:23

nej nej den rider mig inte - kanske ändå, på sätt och vis. Sedan jag avverkat vårruset blev livet tomt och innehållslöst. vad ska jag nu ha för mål med min träning. Därför kom jag på att om jag anmäler mig till kvartsmaran senare i sommar måste jag träna som en dåre. Sagt och gjort. Nu sitter jag här med blåsor under fotsulorna efter träningspasset under stekande försommarsol. 


Vi skulle ta oss runt sjön mina två yngsta döttrar och jag. Nittonåringen var på dåligt humör och ville inte med, jag erbjöd generöst mina skor och själv skulle jag stoiskt springa barfota. Det kändes ljuvligt. Samtidigt kunde jag träna på mitt löpsteg. Ner på tå och skjut iväg - ner på tå och skjut i väg. ett och två och tre och fyr, ett och två och tre och fyr. Humlorna surrade på åkrarna, vinden var ljum och barnen sjöng militärmarcher för att heja på ork hos både sig själva och hos mig. 

När jag kommit hem, lite senare, och lagt i från mig de två gula Ajaxflaskorna, fyllda med sten och grus (i stället för hantlar och viktmanshetter till powerwalken...varje fattig kvinna borde veta hur man enkelt tillverkar vikter av gamla Yes och Ajaxflaskor)  och dushat vidtog en infernalisk hetta under fotsulorna. Jag behandlade fötterna med krämer och högläge, promenader i svalkande gräs men inget ville hjälpa.... och nu på jobbet flera timmar senare har blåsorna vuxit till enorma proportioner. 

Men nu har jag grävt djupt i företagets medicinskåp och plockat fram plåster, kirurgtejp rengöringsservetter och sprayplåster (som svider så infernaliskt) och nu är fötterna kirrade och snyggt paketerade.

Det som inte dödar det härdar, men fötterna är ömma, så ömma.

Det får bli testcykeln i morgon kväll. Testcykel och en bra film, fast inte svensk, för min testcykel är så gammal och rasslar så högt att man inget hör - helst något kul med textremsa. Handlingen måste vara enkel, närmast banal för annars går cyklingen långsammare och långsammare - när det bör vara tvärt om, fort, fort ska det gå så flåset hålls uppe.

snart måste jag orka två varv på lätta fjädrande steg runt sjön - runt sjöhelvetet. hur fan ska det gå - det vette gudarna.



Presentation

Omröstning

Vilklen är Bästa åretom aktiviteterna?
 Att gå barfota i gräs
 Att gå barfota på grus
 Att gå barfota i gyttja
 Att trampa vindruvor barfota
 Att gå barfota i varm sand
 Att gå barfota i våt sand
 Att få maskrosor mellan tårna när man är nakenbarfota
 Att gå barfota på varm asfalt
 Att gå barfota på kall asfalt
 Att gå barfota på sn och is

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

arbetsgivare

Marie Buhrs CV med mera lösenordsskyddat


Ovido - Quiz & Flashcards