Alla inlägg den 10 september 2008

Av Marie - 10 september 2008 20:00

higgs, cern, rymden, bigbang, religiösa fanatiker som tror att vi kommer at slurpas in i ett enda stort svart5 hål nu när dom kopplar på strömmen där 148 meter eller var det kilometer ner i urberget där gräddan av forskarna som förstår sig på atomers ursprung och annat håller på att göra ett gigantiskt expriment, att återskapa bigbang för attr  ta del av när matierien sönderfaller för att studera förloppet och förstå vad mer än de fem procenten som är materia. Hallåååå 95 procent i universum består av något gåtfullt vi inte förstår oss på.-


Som sagt redan platon - jag tror det var han sa att den verklighet vi uppfattar är skuggorna på grottväggen. FAn han hade rätt Platon och det hade han för flera tusen år sedan. Det är så det hissnar. SJälv tycker jag att det hissnar av att gå på google earth och trycka på+ tvärtomknappen så man får in google sky. Man kan latja runt lite bland stjräntecknen och därigtenom hitta supernovor och andra fenomen som får tillvaro9n att hissna. Vissa objekt där ute i universum har inte ens namn, bara nummer. .

Om man går ut en stjärnklar vinternatt och ställer sig på gårdstunet som jag så många gånger gjorde hemmavid där jag växte upp på bondgården. Minns jag att jag kände kylan bita i kinderna. Jag såg upp mot himlen och såg stjärnorn albicka tillbaka till mig. Ju längre man stod där i tystnaden ju mer vis blev man av insikten att universum är stort och gåtfullt, nästan heligt.


undrar vad dom kommer fram till där djupt nere i berget. dom kanske hittar ett nytt universum i mikrkosmos mitt i sönderfallet undrar om vi måste revidera våra teorier eller vad som händer. onekligen är det spännande och massor av ny kunskap kommer att födas som kommer att användas till trivilaa saker eller till rön som är mänskligheten till fromma. Hoppas man kommer på hur man ska stoppa växthuseffekten. Rymdfärderna gjorde ju att vi uppfan teflonpannabn, den dom steker helt utan fett. JAg vet inte om det har gjort mänskligheten lyckligare att kunna steka utan fett, inte nu när den där doktirn fått rätt mot livsmedelsverket, eller var det socialstyrelsen. Det är helt okej att äta fett. hallå därute. Släng teflonpannorna åt fanders, men kom i håg att avfallssorera soporna först.

Presentation

Omröstning

Vilklen är Bästa åretom aktiviteterna?
 Att gå barfota i gräs
 Att gå barfota på grus
 Att gå barfota i gyttja
 Att trampa vindruvor barfota
 Att gå barfota i varm sand
 Att gå barfota i våt sand
 Att få maskrosor mellan tårna när man är nakenbarfota
 Att gå barfota på varm asfalt
 Att gå barfota på kall asfalt
 Att gå barfota på sn och is

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

arbetsgivare

Marie Buhrs CV med mera lösenordsskyddat


Ovido - Quiz & Flashcards